Nieuws >

8 tips voor veilige data tijdens je vakantie

De vakantieperiode komt er weer aan, een tijd van ontspanning en genieten. Maar ook met de tablet bij het zwembad is het belangrijk om te zorgen dat er niks met je data gebeurt. Hieronder geven we 8 tips voor een zorgeloze vakantie:

  1. Maak geen automatische verbinding met openbare Wi-Fi netwerken, en let goed op dat je het juiste Wi-Fi netwerk kiest. Hackers gebruiken graag netwerk-namen die lijken op officiële netwerken van hotels, restaurants, etc. Bij het inloggen op een onbekend Wi-Fi netwerk zou je onbedoeld zomaar je inlog-gegevens kunnen weggeven. Ga dus altijd goed na wat het echte Wi-Fi netwerk van je locatie is!
  2. Zorg dat je tracking software of ‘wis-op-afstand’ applicaties op je mobiele apparaten hebt geïnstalleerd, in het geval van diefstal of kwijtraken ervan.
  3. Let erop dat je alleen websites benadert die versleuteld zijn. Deze herken je aan de ‘https’ in plaats van ‘http’ en vaak een slotje in de adresbalk. Veel browsers doen dit al automatisch, maar controleer dit goed.
  4. Loop niet te koop met je reisplannen en verblijfsdetails via social media.
  5. Gebruik een VPN verbinding als je op vakantie verbinding moet maken met zakelijke applicaties en systemen.
  6. Gebruik ‘two-factor authentication’ bij alle applicaties die dat ondersteunen.
  7. Denk altijd aan ‘mobile app security’. Download alleen apps uit de officiële app store, en niet via aparte links of QR-codes. Soms worden malafide apps aangeboden die niet van echte apps te onderscheiden om je persoonlijke data te stelen.
  8. Ga je naar het buitenland, probeer dan alle werk gerelateerde apparaten thuis te laten. Zo voorkom je dat er in het buitenland misbruik gemaakt wordt van zakelijke gegevens en applicaties.

De meeste van bovenstaande tips zijn eigenlijk altijd van toepassing. Naast bovenstaande is het ook altijd handig om back-ups te hebben van je mobiele apparaten, dat de laatste veiligheidsupdates geïnstalleerd zijn. En wil je helemaal op safe spelen? Gebruik dan geen internet en stuur weer eens een kaartje :)

Meer weten over mobiele veiligheid? Neem gewoon vrijblijvend contact met ons op!

Nieuwsbrief