Nieuws >

Presentatie Cybercrime & Security Awareness

Tijdens de jaarlijkse ING Rotterdam eindejaarsborrel hebben wij voor selecte groep genodigde de presentatie Cybercrime & Security Awareness verzorgt. Het seminar voor accountants was bedoeld om de klanten en relaties van ING inzicht te geven wat voor invloed cybercrime heeft op hun organisatie. Daarnaast is het van groot belang voor accountants, als trusted advisors, hun klanten te adviseren over dit onderwerp. Op deze manier toont niet alleen de ING zijn meerwaarde aan de accountants, maar ook de accountants aan hun klanten. 

Wij hebben deze groep meegenomen waarom het MKB zo interessant is voor hackers, hoe eenvoudig zij binnenkomen en welke gevolgen het heeft voor de ondernemers. Denk hierbij niet alleen aan productieverlies maar ook aan imagoschade. De nieuwe wetgeving op het gebied van persoonsgegevens raakt ieder bedrijf. Wanneer u slachtoffer bent van een hack, malware infectie zoals een virus of cryptolocker of een andere vorm van Cybercrime waarbij persoonsgegevens betrokken zijn dient u dit te melden bij de autoriteit persoonsgegevens. De autoritiet kan boetes opleggen maar ook dwingen het publiekelijk bekent te maken bij uw klanten....  Hoe gemakkelijk dit is hebben wij laten zien door middel van een live hack-demo.  De ethical hacker van Computest heeft weer laten zien hoe eenvoudig dit kan.

Wij kunnen dit ook voor uw bedrijf verzorgen. Dit kan in-company of tijdens een event. Neem contact met ons op en lees hier verder.

 

Nieuwsbrief