Cybersecurity

Safety first

Dagelijks komen er berichten vanuit de omgeving of de media van bedrijven die slachtoffer zijn geworden van cybercriminaliteit. Ransomeware, fishing-mails, hacks, uitgelekte persoongegevens en oplichting zijn veel voorkomende problemen. Als ondernemer dien je hiervoor te waken en de onderneming te beschermen. Laat ons daarbij ondersteunen!

Werkplekbeveiliging

Het beveiligen van een ICT-omgeving heeft verschillende elementen in zich. Een onderdeel hiervan is het beveiligen van de werkplek. Dit doen we door middel van een geavanceerde antimalware oplossing die op basis van gedrag een virus analyseert in plaats van enkel een database met bekende virussen. Naast een goede antimalware oplossing kijken we verder naar de updates van de werkplek, foutieve inlogpogingen en het algehele gedrag van de werkplek. De eerste stap in veilige ICT-omgeving.

Netwerkbeveiliging

Het netwerk veilighouden is een samenspel van een aantal elementen. Het plaatsen van een firewall is een goed begin. Het up-to-date houden van switches, routers, access point en firewalls is een noodzaak. Het monitoren en beheren hiervan doen wij voor vele bedrijven. Daarnaast is thuiswerken in deze tijd niet meer weg te denken. Het opzetten van VPN verbindingen voor thuiswerkers is een belangrijke vorm van het veilig houden van de omgeving. 

Awareness

Cyberaanvallen zijn veelal een geautomatiseerd proces bijvoordeeld door het versturen van phisingmails of foutive websites met daarin een stukje malware. De malware besmet de werkplek of het netwerk en plots zijn alle bestanden onbruikbaar. Veelal zijn zij versleuteld door ransomeware en dient er losgeld te worden betaald. Nog steeds is de belangrijkste schakel om een netwerk binnen te komen de medewerkers. Via hen wordt er een bestand gedownload, een mailwisseling gestart en ransomeware binnengehaald. Om een onderneming hier weerbaarder in te maken, bieden wij cybersecurity awarenesstrainingen aan.  

Backup

Een goede backup is essentieel voor iedere onderneming. Bestanden kunnen worden weggegooit, overschreven worden of besmet zijn met malware. Het uitgangspunt van "wij zitten toch al in de cloud" is een misvatting. Microsoft adviseert tevens om naast haar producten altijd een backup te gebruiken. Wanneer ransomeware het systeem besmet, is tevens een goede backup van essentieel belang.

 

Keer sparren over de mogelijkheden voor jouw organisatie?

Een goede oplossing begint met een goed gesprek! We gaan graag vrijblijvend met om de tafel!

 

Ik wil contact opnemen

 

Waarom onze security oplossing?

 1. Voorkomen is beter dan genezen
  Een goede beveiliging verminderd de kans op hacks en malware.
 2. Back-up blijft belangrijk
  Een backup voorkomt verlies van data. Per ongeluk bij het verwijderen van een bestand of bij een hack.
 3. Menselijke firewall
  Het trainen van uw medewerkers is een belangrijk onderdeel in de verdediging.
 4. Bescherm uw klanten
  Niet alleen uw data is belangrijk. De data van uw klanten is misschien nog wel belangrijker.

Bel ons      Mail ons